ßßß
Składniki:- 1 cukinia- 1 czerwona papryka- kawałek dyni (około 250 g)- łyżka oliwy- sól, pieprz, czosnek, pieprz cytrynowy- kasza kus kus razowa (1 porcja 40 g) - lub inna kaszaWarzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na chwilę posiekany czosnek, a następnie warzywa. Lekko solimy i przykrywamy. Po około 15 minutach kładziemy na warzywa polędwicę z dorsza, solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym rybę i znowu przykrywamy na około 10-15 minut. Wszystko dusimy na malutkim ogniu.Po tym czasie sprawdzamy, czy ryba jest gotowa. Jeśli tak - wyłączamy.Kaszę kus kus zalewamy wrzątkiem (wody 2 razy tyle co kaszy), przykrywamy aż napęcznieje.Całość możemy posypać kolendrą lub szczypiorkiem!SMACZNEGO!!!