W poszukiwaniu potraw mniej kalorycznych trafiłam na ten oto przepis. Skusił mnie, bo wyglądał dość apetycznie. Jednak kiedy go robiłam nie byłam pewna czy ta kombinacja składników będzie smakowała mojemu Mężowi. Muszę przyznać, że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania, bo to naprawdę mi smakuje! Mojemu M zresztą też ;)Makaron z CukiniąSkładniki:250 g makaronu tagliatelle2 średnie cukinie2 ząbki czosnku1 cytrynagarść pestek z dynisól, pieprz do smakuoliwa z oliwektrochę szczypiorkuMakaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Cukinie umyj, osusz i zetrzyj na tarce. Odciśnij sok.Cytrynę dobrze umyj i zetrzyj z niej skórkę do miski z cukinią.Pestki dyni upraż na suchej patelni i dodaj do cukinii.Szczypiorek posiekaj; również dodaj do cukinii.Dodaj też rozgnieciony czosnek.Ugotowany makaron odcedź i gorący przełóż na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodaj zawartość miseczki z cukinią. Mieszaj od czasu do czasu aż cukinia zmięknie. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.