Wykonanie

Banalnie prosty obiad, bardzo szybki w przygotowaniu i który bardzo często gości na moim
stole.W dodatku jest dietetyczny i sycący. Jest to dobra propozycja dla tych, którzy nie czują się zbyt pewnie w kuchni, również dla tych, którzy nie mają zbyt dużo czasu na gotowanie; taki obiadek robi się w 20 minut, więc spokojnie możecie go przygotować do pracy, przed pracą lub na późny obiad już po pracy. Danie idealne też dla studentów!Zapraszam!SKŁADNIKI:-
Kasza jaglana (gotujemy według instrukcji na opakowaniu)2 porcje- 1
pierś z kurczaka (jedna pojedyncza)- opakowanie
szpinaku mrożonego dobrej jakości- 2 łyżki
oleju- 1/2
cebulki czerwonej- 4 ząbki
czosnku- 2 duże łyżki
serka śmietankowego o smaku
czosnkowym (ewentualnie naturalny)-
sól,
pieprz, 1/5 pęczka posiekanej
kolendryDo rozgrzanego woka, wlej
olej, dodaj posiekany
czosnek i
cebulę, lekko podsmaż. Pamiętaj te produkty nie mogą się przypalić! Dodaj pokrojony w kostkę
filet z kurczaka, wszystko ciągle mieszamy, dodaj zamrożony
szpinak,
sól i
pieprz, podlej 100 ml
wody, przykryj pokrywą i niech się dusi około 15 minut. Po tym czasie danie gotujemy już bez pokrywki, nadmiar
wody odparuje, dodajemy
serek, który delikatnie zagęści potrawę i nada jej delikatności.Na sam koniec wymieszaj całość z
kolendrą.Na talerze wyłóż ugotowaną
kaszę jaglaną, i
kurczaka w sosie
szpinakowym.Smacznego!