Wykonanie
Święta, święta i po świętach. I jak zawsze jakieś resztki w lodówce zalegają. Przepis na
sałatkę z
jajek z dodatkiem
rzeżuchy podawałam rok temu ( klik ). Dzisiaj trochę inne składniki, ale efekt również smaczny. Zapraszam!
Składniki3 -4
jajka ugotowane na twardo lub część przepiórczych10
rzodkiewek1/2
cebuli1
awokado1 łyżka posiekanej
pietruszkispora garść
rzeżuchy + do dekoracji1/4
cytryny do
awokadosos1 - 2 łyżki
majonezu3 łyżki
jogurtu greckiego1 łyżka
oliwa z oliwekpapryka w płatkach
sól pieprzprzygotowanie
Jaja kurze posiekać niezbyt drobno, przepiórcze przekroić na pół.
Cebulę,
rzodkiewki - pokroić w kostkę lub posiekać drobno w blenderze.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i skórkę, skropić
sokiem z cytryny, pokroić w kostkę. Przygotować sos -
majonez wymieszać z
jogurtem dodać
oliwę, doprawić
solą i
pieprzem,
płatkami papryki. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sos, wymieszać. Posypać
rzeżuchą. Jeżeli
sałatka wyda nam się za gęsta, dodać trochę
oliwy. Smacznego!