ßßß
Miałam ochotę na pastę do kanapek i akurat znalazłam przepis na taką z awokado. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę, bo jest pyszna :)Ważne, aby awokado dość szybko skropić sokiem z cytryny, bo ciemnieje.Składniki:1 dojrzałe awokado2 jajka½ cebulisok z połowy cytryny2 łyżki majonezusól, pieprzPrzygotowanie:Jajka gotujmy na twardo, zostawiamy do wystudzenia. Awokado obieramy ze skórki, delikatnie usuwamy pestkę, miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy do miski wraz z majonezem i obranym ze skorupki jajkiem.Wszystkie składniki blendujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Smacznego :)
Zainspirowało mnie: wielkie żarcie