Wykonanie
Lubicie szybkie dania? Ja nie kupuję "gotowców" a to danie zawsze ratuje mnie, gdy nie mam czasu lub pomysłu na wymyślanie obiadu :)Nie dość, że szybki, to jeszcze pyszny i zdrowy obiad na dodatek :)SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja ok.435 kcal)3 woreczki
brązowego ryżu1 łyżeczka
kurkumy
1
cebula500 g
piersi z kurczaka500 g mrożonej
mieszanki warzyw po chińsku3 łyżki
sosu sojowegopieprzłyżeczka
papryki (wg upodobań słodka lub ostra)1 łyżeczka tartego świeżego
imbiru1 łyżka
olejuewentualnie słodko-pikantny sos
chili do podaniaPRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem
kurkumy.
Cebulę siekamy w kosteczkę i podsmażamy na
oleju na dużej patelni lub w woku.Dodajemy pokrojone w kostkę
mięso, przyprawiamy
sosem sojowym,
pieprzem i
papryką i smażymy na złoto. Dorzucamy warzywa (bez rozmrażania),
imbir i smażymy razem na średnim ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Mieszamy wszystko z odsączonym
ryżem. Jeśli lubicie na pikantnie polecam polanie sosem
chili :) Smacznego :)


1 porcja - 362 g - około 435 kcal:-
białko - 35 g- tłuszcz - 6 g- węglowodany - 64 , 25 g- błonnik - 7 gZapraszam na fanpage na FB oraz Instagram