ßßß
1 cebula500 g piersi z kurczaka500 g mrożonej mieszanki warzyw po chińsku3 łyżki sosu sojowegopieprzłyżeczka papryki (wg upodobań słodka lub ostra)1 łyżeczka tartego świeżego imbiru1 łyżka olejuewentualnie słodko-pikantny sos chili do podaniaPRZYGOTOWANIERyż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem kurkumy.Cebulę siekamy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na dużej patelni lub w woku.Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i papryką i smażymy na złoto. Dorzucamy warzywa (bez rozmrażania), imbir i smażymy razem na średnim ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Mieszamy wszystko z odsączonym ryżem. Jeśli lubicie na pikantnie polecam polanie sosem chili :) Smacznego :)
1 porcja - 362 g - około 435 kcal:- białko - 35 g- tłuszcz - 6 g- węglowodany - 64 , 25 g- błonnik - 7 gZapraszam na fanpage na FB oraz Instagram