ßßß
(dla 4 osób - 440 kcal/porcja)4 udka z kurczaka2 łyżki sosu sojowego1 łyżka miodu1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1/4 łyżeczki mielonego pieprzuszczypta chili500 g ziemniaków2 marchewki1 brokuł1 łyżka świeżego tymiankusólPRZYGOTOWANIERozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Mieszamy sos sojowy z miodem i przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Oprószamy solą i posiekanym tymiankiem. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Brokuła dzielimy na różyczki.Do rękawa wkładamy kolejno ziemniaki, kurczaka i resztę warzyw.
Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika.Pieczemy przez 1 , 5 godziny. Rozcinamy rękaw i wyciągamy udka i warzywa.Po tym czasie warzywa są miękkie, a kurczak pięknie zrumieniony :) Smacznego!