Składniki:- 1 podwójny filet z kurczaka- 1 średnie jabłko- 100ml cydru- 100ml bulionu z kurczaka- 1 cebula- 1 łyżka oleju- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki- sól i pieprzSposób przygotowania:1. Filety kroimy w większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie odkładamy go na bok.2. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy obrane i pokrojone w grubsze plastry jabłko. Po chwili wlewamy cydr, gdy trochę odparuje dodajemy bulion. Na patelnie przekładamy kurczaka, przykrywamy i chwile dusimy, aż mięso zmięknie, a jabłka się nie rozpadną, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodka papryką.3. Gotowego kurczaka podajemy z ryżem lub z ziemniaczanym puree.