ßßß
Składniki:Łosoś z grilla600 g odfiletowanego łososia ze skórąsok z połowy cytryny½ łyżeczki chili płatków½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego½ łyżeczki przyprawy do grillowania ryb1 łyżka oliwy1 łyżka posiekanej natki pietruszki250 g czarnego makaronuporcja pasty z awokado, tutaj przepis1 łyżka natki pietruszki do posypania
Ułóż łososia w formie, skórką do dołu. Wymieszaj przyprawy i natrzyj nimi rybę. Dopraw solą. Skrop sokiem z cytryny i oliwą. Odstaw na 30 minut do zamarynowania. Nastaw piekarnik na funkcję grillową na 250ºC. Wstaw naczynie z rybą do nagrzanego piekarnika i grilluj przez 25 minut. W między czasie przygotuj pastę z awokado, kliknij w przepis.Zagotuj wodę z solą i włóż makaron. Ugotuj makaron al dente i odcedź. Wyłóż na półmisek i wymieszaj lekko z pastą. Rozłóż makaron na talerzach, a na wierzchu ułóż porcję łososia. Posyp pokrojoną natką pietruszki.Polecane przepisyA taki przepis spaghetti puttanescaZapiekanka z makaronem kalafiorem i cheddarPenne z łososiem i sosem śmietankowo krewetkowymMule w białym winie i pomidorach