ßßß
Pyszne i wilgotne ciasto z kawałkami jabłek i musem jabłkowym. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do ciasta można dorzucić orzechy, rodzynki albo kawałki czekolady. A jak ktoś ma ochotę może upiec muffinki. Każda interpretacja będzie pyszna :DSkładniki:szklanka 250ml2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru trzcinowego1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki kardamonu1 i 1/2 łyżeczki sodyduża szczypta soliSkładniki mokre:3 jajka130 ml oleju180 ml musu jabłkowego*Dodatkowo:2 średniej wielkości jabłkacukier puder do oprószeniamożna dodać orzechy albo rodzynkiForemka 22x26 cm albo tortownica 21 cmPotrzebne będą dwie miski. Do pierwszej powkładaj wszystkie suche składniki i porządnie wymieszaj. Do drugiej powkładaj mokre składniki i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i wymieszaj do połączenia się składników. Na koniec dodaj dwa jabłka obrane i pokrojone w kostkę. Przełóż do foremki i piecz około 40 minut w 180*C (do suchego patyczka). Po przestudzeniu oprósz cukrem pudrem.* jeśli nie masz w spiżarni słoiczka musu jabłkowego a nie chce ci się gotować możesz użyć gotowego takiego przeznaczonego dla małych dzieci.