Wykonanie

Pyszne i wilgotne ciasto z kawałkami
jabłek i
musem jabłkowym. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do ciasta można dorzucić
orzechy,
rodzynki albo kawałki
czekolady. A jak ktoś ma ochotę może upiec muffinki. Każda interpretacja będzie pyszna :DSkładniki:szklanka 250ml2 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru trzcinowego1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
kardamonu1 i 1/2 łyżeczki
sodyduża szczypta
soliSkładniki mokre:3
jajka130 ml
oleju180 ml
musu jabłkowego*Dodatkowo:2 średniej wielkości
jabłkacukier puder do oprószeniamożna dodać
orzechy albo
rodzynkiForemka 22x26 cm albo tortownica 21 cmPotrzebne będą dwie miski. Do pierwszej powkładaj wszystkie suche składniki i porządnie wymieszaj. Do drugiej powkładaj mokre składniki i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i wymieszaj do połączenia się składników. Na koniec dodaj dwa
jabłka obrane i pokrojone w kostkę. Przełóż do foremki i piecz około 40 minut w 180*C (do suchego patyczka). Po przestudzeniu oprósz
cukrem pudrem.* jeśli nie masz w spiżarni słoiczka
musu jabłkowego a nie chce ci się gotować możesz użyć gotowego takiego przeznaczonego dla małych dzieci.