ßßß
SkładnikiMix sałatKasza jaglanaser mozzarellaPomidorki koktajloweTruskawkiBazyliaKwiaty jadalneDressing truskawkowo- żurawinowy25 dag świeżych truskawek150 ml wina czerwonego wytrawnego15 ml octu winnego czerwonego15 ml oleju rzepakowego3 łyżki miodu4 łyżki domowej konfitury żurawinowej do mięsasól, pieprz, czosnek mielony do smaku5 dag suszonej żurawiny
WykonanieDressing truskawkowo żurawinowyDo rondla wkładamy umyte truskawki wlewamy wino, miód i na wolnym ogniu gotujemy do redukcji. Zdejmujemy z ognia. Truskawki z sosem dokładnie miksujemy blenderem. domową konfiturę do mięsa z żurawiny, suszoną żurawinę dokładnie mieszamy i gotujemy do redukcji. Dodajemy ocet, olej rzepakowy Doprawiamy do smaku solą pieprzem i czosnkiem pod koniec dodajemy pokrojone truskawki .Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowani. Ugotowaną zimną kaszę kroimy w kostkę.Na talerzu układamy mix salat, kaszę jaglaną, ser, pomidorki koktajlowe, truskawki, kwiaty jadalne. Przed podaniem polewamy dresingiem truskawkowo żurawinowym