Wykonanie
Nie wiecie co zrobić z czerstwego chleba? to ja wam podpowiem..pizzę...Kiedyś już robiłam zapiekankę z
chleba,a teraz zrobiłam coś w stylu pizzy..i muszę przyznać, że wyszło pysznie..dodatki dowolne, jak kto lubi itd.
Pieczarki i
cebulkę oczywiście podsmażyłam na
oleju rzepakowym., który jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego używam go w swojej kuchni.kilka kromek
chlebakilka łyżek
mleka2-3
jajkasól,
pieprzser żółtykawałek
kiełbasykilka
pieczarekolej rzepakowymChleb pokroić na kawałki.
Jajka roztrzepać z
mlekiem, dodać
sól,
pieprz i troszkę
startego sera .Mieszanką
mleka z
jajkami zalać
chleb i pozostawić na kilka minut, aby
chleb nasiąkł.
Pieczarki i
kiełbasę pokroić i podsmażyć . Naczynie wysmarować
olejem , ułożyć namoczony
chleb [ w razie potrzeby odcisnąć z
mleka] i troszkę ugnieść.Posypać
serem, posmarować
ketchupem, ułożyć podsmażone i doprawione
pieczarki z
kiełbasą i znów posypać
serem [ ja na wierzchu w
sumie ser wyłożyłam pod koniec pieczenia].Piec około 20 minut.