Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 steki z mięsastrusia (po 25 dag)2 drobno posiekane szalotki1 zmiażdżony ząbek czosnku200 ml śmietany 22-proc.5 łyżek calvadosu10 dag pokrojonych migdałów5 dag świeżej bazyliicurrysólpieprz Oraz: 5 dag masła i 2 łyżki oliwy do smażeniaStek ze strusia z migdałami i calvadosem - sposób przygotowania: Migdały wsyp na suchą rozgrzaną patelnię i upraż, potrząsając patelnią. Steki obsmaż na oliwie z masłem, przypraw solą, pieprzem i szczyptą curry. Przełóż na ogrzane talerze. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i szalotki. Wlej śmietanę, włóż steki oraz połowę migdałów, podlej calvadosem i duś do zgęstnienia sosu. Podawaj przybrane migdałami i posiekaną bazylią.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu