ßßß Cookit - przepis na Stek ze strusia z migdałami i calvadosem

Stek ze strusia z migdałami i calvadosem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia australijska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
2 steki z mięsa strusia (po 25 dag)
2 drobno posiekane szalotki
1 zmiażdżony ząbek czosnku
200 ml śmietany 22-proc.
5 łyżek calvadosu
10 dag pokrojonych migdałów
5 dag świeżej bazylii
curry
sól
pieprz Oraz: 5 dag masła i 2 łyżki oliwy do smażenia
Stek ze strusia z migdałami i calvadosem - sposób przygotowania: Migdały wsyp na suchą rozgrzaną patelnię i upraż, potrząsając patelnią. Steki obsmaż na oliwie z masłem, przypraw solą, pieprzem i szczyptą curry. Przełóż na ogrzane talerze. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i szalotki. Wlej śmietanę, włóż steki oraz połowę migdałów, podlej calvadosem i duś do zgęstnienia sosu. Podawaj przybrane migdałami i posiekaną bazylią.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/45843148/stek ze strusia z migdalami i calvadosem/p