ßßß Cookit - przepis na Kotlety jagnięze z sosem z bazylii

Kotlety jagnięze z sosem z bazylii

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety jagniece z kością 4 sztuk
bulion wolowy 0,5 szklanek
musztarda ziarnista 1 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
czosnek 1 ząbki
szalotka 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól 0,25 łyżek deserowych
oliwa 0,5 łyżek stołowych
listki bazylii 0,5 szklanek
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną szalotkę posiekać, a czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na maśle, wlać bulion i zagotować. Dodać musztardę, śmietanę, posiekane listki bazylii oraz sól i mieszając, podgrzewać. Kotlety posmarować oliwą oraz oprószyć pieprzem i piec na średnim grillu 5 minut z każdej strony. Podawać z ciepłym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10666/Kotlety-jagnieze-z-sosem-z-bazylii