Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety jagniece z kością 4 sztuk
bulion wolowy 0,5 szklanek
musztarda ziarnista 1 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
czosnek 1 ząbki
szalotka 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól 0,25 łyżek deserowych
oliwa 0,5 łyżek stołowychlistki
bazylii 0,5 szklanek
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
szalotkę posiekać, a
czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na
maśle, wlać
bulion i zagotować. Dodać
musztardę,
śmietanę, posiekane listki
bazylii oraz
sól i mieszając, podgrzewać. Kotlety posmarować
oliwą oraz oprószyć
pieprzem i piec na średnim grillu 5 minut z każdej strony. Podawać z ciepłym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: