ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 cukinie2 pieczarki8 pomidorków czereśniowych5 dag sera lazurjajko2 łyżki bułki tartejsólpieprz2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiemszczypta oreganoolejLazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe - sposób przygotowania: - Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz solą, pieprzem, oregano i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 cukinie2 pieczarki8 pomidorków czereśniowych5 dag sera lazurjajko2 łyżki bułki tartejsólpieprz2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiemszczypta oreganoolejLazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe - sposób przygotowania: - Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok.- W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz solą, pieprzem, oregano i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z cząstkami pomidorków czereśniowych i szczyptą suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu