ßßß Cookit - przepis na Jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami

Jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Magdalena Adamczewska , Piotr Walichnowski
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
6 jajek
1 mała puszka anchois
1 łyżeczka kaparów
1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
10 dag twarogu
1 łyżka musztardy
sok z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki śmietany
sól i pieprz do smaku
Jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami - sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Cztery fileciki anchois i kapary osączamy z zalewy i siekamy. Ugotowane żółtka łączymy z tuńczykiem i resztą anchois, dodajemy twaróg, musztardę, sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Wypełniamy masą białka jajek.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939871/jajka nadziewane tunczykiem i kaparami/p