Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Magazyn KuchniaFot. Magdalena Adamczewska , Piotr WalichnowskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)6 jajek1 mała puszka anchois1 łyżeczka kaparów1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym10 dag twarogu1 łyżka musztardysok z cytryny2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki śmietanysól i pieprz do smakuJajka nadziewane tuńczykiem i kaparami - sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Cztery fileciki anchois i kapary osączamy z zalewy i siekamy. Ugotowane żółtka łączymy z tuńczykiem i resztą anchois, dodajemy twaróg, musztardę, sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Wypełniamy masą białka jajek.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu