ßßß Cookit - przepis na "Tatar" z sera plesniowego

"Tatar" z sera plesniowego

nazwa

Wykonanie

Käsetatar z uzyciem niemieckiego sera limburskiego. Uwielbiam ser plesniowy, a ten nietypowy "tatar" jest bardzo pyszny :)
Dla 4 osob:
300 g sera limburskiego (lub innego z czerwona plesnia)
8 rzodkiewek
2 lyzki octu jablkoweg
1 lyzeczka miodu
2 male glowki salaty rzymskiej
4 dymki
3 lyzki oleju rzepakowego
1 lyzeczka slodkiej musztardy
Ser pokroic w kostke ok 1cm. Rzodkiewki umyc, pokroic w osemki. Cebule dymke posiekac w krazki. ocet wymieszac z olejem, miodem i musztarda, doprawic do smaku sola pieprzem. Dodac ser, dymke i rzodkiewki. Salate umyc i podzielic na czesci. Ulozyc w salaterce. Na salacie ulozyc "tatar" z sera.
Przepis z gazetki reklamowej supermarketu "Edeka".
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/02/Tatar-z-sera-plesniowego.html