ßßß
Cookit - przepis na "Tatar" z sera plesniowego
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
"Tatar" z sera plesniowego
Składniki
Dymka
Miód
Mole
Musztarda
Ocet
Olej rzepakowy
Rzodkiewka
Glony
Sałata rzymska
Wykonanie
Käsetatar z uzyciem niemieckiego
sera
limburskiego. Uwielbiam
ser plesniowy
, a ten nietypowy "tatar" jest bardzo pyszny :)
Dla 4 osob:300 g
sera
limburskiego (lub innego z czerwona plesnia)8
rzodkiewek
2 lyzki
octu
jablkoweg1 lyzeczka
miodu
2
male
glowki
salaty rzymskiej
4
dymki
3 lyzki
oleju rzepakowego
1 lyzeczka slodkiej
musztardy
Ser
pokroic w kostke ok 1cm.
Rzodkiewki
umyc, pokroic w osemki.
Cebule
dymke
posiekac w
krazki
.
ocet
wymieszac z
olejem
,
miodem
i
musztarda
, doprawic do smaku
sola
pieprzem
. Dodac
ser
,
dymke
i
rzodkiewki
.
Salate
umyc i podzielic na czesci. Ulozyc w salaterce. Na
salacie
ulozyc "tatar" z
sera
.Przepis z gazetki reklamowej supermarketu "Edeka".
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/02/Tatar-z-sera-plesniowego.html
Przepisy powiązane
Salatka z melonem i zoltym serem
Sałatka grillowa z słodkim dresingiem
Karczek w musztardzie francuskiej – zapraszam na grill
Domowy majonez
Domowy majonez
Składniki powiązane (0)