Wykonanie

Teraz każda miłośniczka zdrowego stylu życia będzie mnie krzyżowała,Ale to jest moje jedyne uzależnienie.
Majonez- w dzieciństwie- oczywiście kielecki- jedzony do wszystkiego
chipsów, jajecznicy, frytek- dosłownie do wszystkiego! ;)Z biegiem czasu jem go coraz mniej ale ciągle istnieje w mojej diecie i z pewnością nie zamierzam z niego rezygnować! ;)Składniki średni słoiczek:~2 łyżeczki
musztardy~łyżeczka
octu spirytusowego~150 ml
oleju rzepakowego- dobrej jakości~łyżka
wody~żółtko~biały
pieprzWykonanie:Do wysokiego, wąskiego pojemnika umieszczamy
żółtko i
musztardęmiksujemy. Dolewamy bardzo wolniutko
olej.Jeżeli dodamy całość nic nie wyjdzie :)Bo zmiksowaniu całości alby dodać lekkości dodajemy
wodę i miksujemy dalej.Jeżeli używamy delikatnej
musztardy najeży dodać
ocet i doprawić
pieprzem.