ßßß
Dla 4 osob:po 200 g melona miodowego i melona galia (Wzielam tylko miodowy)200 g sera gouda sredniodojrzalego50 g rukoli1 glowka mini salaty rzymskiej3 lyzki luskanych pestek slonecznika1 lyzka miodu1 lyzeczka musztardysol, pieprz3 lyzki octu z bialego wina4 lyzki oleju rzepakowego lub slonecznikowegoMelony obrac, wyjac ziarna, pokroic w kostke. Ser pokroic w kostke. Salaty umyc i osuszyc, ewentualnie oporwac na mniejsze kawalki. Ziarna slonecznika uprazyc na patelni bez tluszczu na rumiano i przelozyc na talerz. Wymjieszac miod z octem i olejem, doprawic do smaku pieprzem i sola. Wymeiszac skladniki salatki i polac sosem.Przepis z: "Gut und günstig" nr. 8/2012PS: Oliwku- strasznie mi Ciebie brakuje...środa, 10 kwietnia 2013, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze