Wykonanie

Kolejny przepis z
serii "prawie bez gotowania". Wyjątkowy. Uwielbiam różnego rodzaju quesadillas i tej wersji należy się miejsce wśród najlepszych, jakich do tej
pory próbowałam. Smakuje oryginalnie i wyraziście. Takie połączenie składników, choć nietypowe, jest naprawdę udane. Poza tym można go spróbować już po 10 minutach, bo przepis jest wyjątkowo prosty i z czynności "generujących ciepło" wymaga tylko podgrzania tortilli na patelni;) Dzięki temu quesadilla jest idealna w czasie upałów, których lada chwila możemy się spodziewać. Polecam.Quesadilla z
brie,
jabłkiem i
rukolą- 1 łyżeczka
musztardy- 1 niecała łyżeczka
octu jabłkowego- 1 tortilla- kawałek
brie- 1/2 małego
jabłka- szczypta
pieprzu- garść
rukoli1) Wymieszać
musztardę i
ocet jabłkowy.2) Posmarować jedną stronę tortilli i położyć ją drugą stroną na rozgrzanej patelni.3) Na połowie rozłożyć plastry
sera i poczekać, aż zacznie się topić.4) Pokrojone w plastry
jabłko ułożyć na
serze, posypać
pieprzem i przykryć
rukolą.5) Złożyć tortillę na pół, mocno docisnąć i podgrzać z obu stron aż lekko zbrązowieje.6) Przełożyć na talerz i pokroić na trzy trójkąty.Przepis stąd .Czas przygotowania: 10 minutLiczba porcji: 1Kaloryczność jednej porcji: 340 kcal