Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor agatka81Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
sałatka pszczewska - składniki:3 duże
pomidory6 dużych
papryczek peperoni marynowanych4 ząbki
czosnkupół dużego
ogórka świeżego lub 2-3
ogórki małosolnemała puszka
kukurydzy1
cebula (najlepiej czerwona)na sos:3-4 łyżki
olejułyżka
octu jabłkowegołyżeczka
ziół do sałatekłyżeczka
czosnku granulowanego (ewentualnie łyżeczka
musztardy)łyżeczka
soku z cytrynyszczypta
cukru do smaku
sałatka pszczewska - sposób przygotowania: Pokroić
pomidory w plasterki, a
potem jeszcze na pół i wrzucić do miski. Na nie wycisnąć
czosnek. Pokroić
ogórki w półplasterki (tj
pomidory), i tak samo
cebulę - bardzo cieniutko.
Papryki pokroić w cząstki 1cmx1cm. Na to wysypać
kukurydzę. W miseczce przygotować sos w kolejności:
olej,
ocet,
zioła,
musztarda,
sok z cytryny,
cukier (dla smaku) i ewentualnie
czosnek granulowany (jeśli ktoś lubi
czosnkowe dania). Wszystko wymieszać, smak niwelować dodając
olej bądź
cukier w zależności od potzreb. Polać warzywa i dokładnie wymieszać. Idealne do dań z grillaPS. Zamiast robić soś można kupić
sos czosnkowo-
cebulowy knorra - też dobre wychodzi.SMACZNEGOPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu