Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Prażone
jabłka - składniki:Kwaśne
jabłkacukiersezamkiPrażone
jabłka - sposób przygotowania:
Jabłka obierz ze skórki, pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wlej na dno garnka odrobinę
wody i wrzuć sporo
jabłek w dużych kawałkach. Gotuj pod przykryciem;
jabłka rozsypią się na puch. Uprażone
jabłka podawaj posypane drobno pokruszonymi
sezamkami.homogenizowanego lub - w lżejszej wersji
greckiego jogurtu wymieszanego z 1 łyżką
miodu. Deser z prażonych
jabłek i
mascarpone (na 4 porcje) Składniki: 2
jabłka (np. reneta) 6 łyżek
cukru 1 łyżka
masła 1 łyżeczka
soku z cytryny, do skropienia 1/2 łyżeczki
cynamonu 125 g
mascarpone 2 łyżki
śmietanki 1 łyżka
cukruPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu