ßßß Cookit - przepis na Prażone jabłka

Prażone jabłka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Prażone jabłka - składniki:
Kwaśne jabłka
cukier
sezamki
Prażone jabłka - sposób przygotowania: Jabłka obierz ze skórki, pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wlej na dno garnka odrobinę wody i wrzuć sporo jabłek w dużych kawałkach. Gotuj pod przykryciem; jabłka rozsypią się na puch. Uprażone jabłka podawaj posypane drobno pokruszonymi sezamkami.
homogenizowanego lub - w lżejszej wersji greckiego jogurtu wymieszanego z 1 łyżką miodu. Deser z prażonych jabłek i mascarpone (na 4 porcje) Składniki: 2 jabłka (np. reneta) 6 łyżek cukru 1 łyżka masła 1 łyżeczka soku z cytryny, do skropienia 1/2 łyżeczki cynamonu 125 g mascarpone 2 łyżki śmietanki 1 łyżka cukru
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163558055/prazone jablka/p