ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Prażone jabłka - składniki:Kwaśne jabłkacukiersezamkiPrażone jabłka - sposób przygotowania: Jabłka obierz ze skórki, pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wlej na dno garnka odrobinę wody i wrzuć sporo jabłek w dużych kawałkach. Gotuj pod przykryciem; jabłka rozsypią się na puch. Uprażone jabłka podawaj posypane drobno pokruszonymi sezamkami.homogenizowanego lub - w lżejszej wersji greckiego jogurtu wymieszanego z 1 łyżką miodu. Deser z prażonych jabłek i mascarpone (na 4 porcje) Składniki: 2 jabłka (np. reneta) 6 łyżek cukru 1 łyżka masła 1 łyżeczka soku z cytryny, do skropienia 1/2 łyżeczki cynamonu 125 g mascarpone 2 łyżki śmietanki 1 łyżka cukruPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu