ßßß Cookit - przepis na Serowy przekładaniec

Serowy przekładaniec

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Gonia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: trudne
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Serowy przekładaniec - składniki:
1 warstwa ciasto3 szkl. mąki
1 margaryna
3 łyzki cukru
5 żółtek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao2 warstwa masa serowa1/2 kg. twarogu
1 budyń śmietankowy
1/2 szkl. cukru pudru
1/2 kostki masła3 warstwa owocowa1 puszka brzoskwiń4 warstwa masa makowaszkl. cukru pudru
2 szkl. maku
5 białek
łyżka mąki ziemniaczanej
10 dkg. wiórek kokosowych
łyżeczka proszku do pieczenia
Serowy przekładaniec - sposób przygotowania: WykonanieSkładniki na ciasto zagnieść 1/3 ciasta zamrozic,resztę przez pół godz. oziębić w lodówce po czym rozwałkować na i wyłożyć na blaszce.Składniki na masę serową połączyć [ twaróg zemleć 3 krotnie]masło rozpuścić ,dodawac po troche wszystkie składniki i ucierać aż bedzie dładka masa.Brzoskwinie osączyć pokroić w plastry.Mak sparzyc i przemielić przez maszynkę,,dodać wszystkie składniki i wymieszać ,z białek ubijamy pianę i łączymy ją z makiem .Należy dokładnie wymieszać.Na przygotowane ciasto kładziemy na przemian mase serową a koło niej mase makową i tak uładamy do końca deki ,nastepnie na wierzch kladziemy pokrojone brzoskwinie ,a na nie kładziemy odwrotnie tam gdzie była kładziona masa serowa dajemy teraz masę makowa ,gdy wszystko juz ułożymy ścieramy pozostałą część ciasta na grubych otworach i przykrywamy placek .Nastepnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. godz. Upieczone i wystudzone cisto możemy posypać cukrem pudrem .Życzę smacznego.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-7476800/serowy przekladaniec/p