Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
GoniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: trudneRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
Serowy przekładaniec - składniki:1 warstwa ciasto3 szkl.
mąki1
margaryna3 łyzki
cukru5
żółtek3 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 warstwa masa serowa1/2 kg.
twarogu1
budyń śmietankowy1/2 szkl.
cukru pudru1/2 kostki masła3 warstwa owocowa1 puszka brzoskwiń4 warstwa masa makowaszkl.
cukru pudru2 szkl.
maku5
białekłyżka
mąki ziemniaczanej10 dkg. wiórek
kokosowychłyżeczka
proszku do pieczeniaSerowy przekładaniec - sposób przygotowania: WykonanieSkładniki na ciasto zagnieść 1/3 ciasta zamrozic,resztę przez pół godz. oziębić w lodówce po czym rozwałkować na i wyłożyć na blaszce.Składniki na masę
serową połączyć [
twaróg zemleć 3 krotnie]
masło rozpuścić ,dodawac po troche wszystkie składniki i ucierać aż bedzie dładka masa.
Brzoskwinie osączyć pokroić w plastry.
Mak sparzyc i przemielić przez maszynkę,,dodać wszystkie składniki i wymieszać ,z
białek ubijamy pianę i łączymy ją z
makiem .Należy dokładnie wymieszać.Na przygotowane ciasto kładziemy na przemian mase
serową a koło niej mase
makową i tak uładamy do końca deki ,nastepnie na wierzch kladziemy pokrojone
brzoskwinie ,a na nie kładziemy odwrotnie tam gdzie była kładziona masa serowa dajemy teraz masę makowa ,gdy wszystko juz ułożymy ścieramy pozostałą część ciasta na grubych otworach i przykrywamy placek .Nastepnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. godz. Upieczone i wystudzone cisto możemy posypać
cukrem pudrem .Życzę smacznego.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu