Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ElaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)Jabłecznik Eli - składniki:3 szklanki
mąki'większe pół' kostki
margaryny lub
masłałyżeczka
proszku do pieczeniatrzy łyżki
śmietany kwaśnej4
zółtka1 szklanka
cukru ok. 2 kg
jabłekJabłecznik Eli - sposób przygotowania:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wszystkie produkty wymieszać i ugnieść, podzielić na dwie części i jedną cześć rozwałkować i wyłożyć na tacę, przełożyć startymi
jabłkami i na wierzch rozwałkowac drugą część ciasta. Piec do momentu aż ciasto będzie rumiane w temperatueze ok 250 stopni.Mazurski jabłecznik, który umili wam zimowe wieczory [Taniec z garami]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu