ßßß Cookit - przepis na Sałatka z tamarillo i indykiem

Sałatka z tamarillo i indykiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia australijska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
4 tamarillo
2 dojrzałe mango
po 8-10 liści dwóch gatunków zielonej sałaty (np. dębowej i masłowej)
4 liście radicchio
25 dag wędzonej piersi indyczej pokrojonej w cienkie plastry
1 czubata łyżka uprażonych płatków migdałowych
Sos:
1/2 szklanki oleju (najlepiej orzechowego)
2-3 łyżki octu z białego wina
5-6 łyżek obranych i posiekanych migdałów
sól
pieprz do smaku
Sałatka z tamarillo i indykiem - sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Obierz mango, pokrój w cząstki. Tamarillo sparz wrzącą wodą, obierz i pokrój w cząstki. Mango i tamarillo ułóż w salaterce. Oba rodzaje zielonej sałaty porwij na kawałki, wymieszaj z niewielką ilością sosu, ułóż na owocach. Na tej warstwie ułóż plastry piersi indyczej, udekoruj sałatą radicchio. Polej resztą sosu, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.
Jak jeść mango?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/45842701/salatka z tamarillo i indykiem/p