Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)4 tamarillo2 dojrzałe
mangopo 8-10 liści dwóch gatunków
zielonej sałaty (np. dębowej i
masłowej)4 liście
radicchio25 dag wędzonej
piersi indyczej pokrojonej w cienkie plastry1 czubata łyżka uprażonych
płatków migdałowychSos:1/2 szklanki
oleju (najlepiej
orzechowego)2-3 łyżki
octu z
białego wina5-6 łyżek obranych i posiekanych
migdałówsólpieprz do smaku
Sałatka z tamarillo i
indykiem - sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Obierz
mango, pokrój w cząstki. Tamarillo sparz wrzącą
wodą, obierz i pokrój w cząstki.
Mango i tamarillo ułóż w salaterce. Oba rodzaje
zielonej sałaty porwij na kawałki, wymieszaj z niewielką ilością sosu, ułóż na owocach. Na tej warstwie ułóż plastry
piersi indyczej, udekoruj
sałatą radicchio. Polej resztą sosu, posyp uprażonymi
płatkami migdałowymi.Jak jeść mango?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu