ßßß
 
            
         Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia żydowskaIlość osób: dla 4 osób
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia żydowskaIlość osób: dla 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 jabłka obrane i starte na grubej tarce1 szklanka pokrojonych orzechów albo migdałów1 szklanka rodzynekmielony cynamon1 łyżka czerwonego słodkiego winaPesachowy charoset z jabłek i bakalii - sposób przygotowania: Wymieszaj jabłka z orzechami i rodzynkami oraz 1-2 łyżeczkami cynamonu. Polej winem i jeszcze raz wymieszaj. Deser jest jeszcze smaczniejszy, jeśli wcześniej namoczysz rodzynki w alkoholu lub wodzie z miodem i cytryną. Możesz także dodać do niego inne ulubione bakalie.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 jabłka obrane i starte na grubej tarce1 szklanka pokrojonych orzechów albo migdałów1 szklanka rodzynekmielony cynamon1 łyżka czerwonego słodkiego winaPesachowy charoset z jabłek i bakalii - sposób przygotowania: Wymieszaj jabłka z orzechami i rodzynkami oraz 1-2 łyżeczkami cynamonu. Polej winem i jeszcze raz wymieszaj. Deser jest jeszcze smaczniejszy, jeśli wcześniej namoczysz rodzynki w alkoholu lub wodzie z miodem i cytryną. Możesz także dodać do niego inne ulubione bakalie.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu