ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z paluszkami krabowymi i grzybami

Naleśniki z paluszkami krabowymi i grzybami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (12 głosów)
Naleśniki z paluszkami krabowymi i grzybami - składniki:
Nadzienie: 16 paluszków krabowych
10 dag masła
2 łyżki posiekanej cebuli
2 szklanki pokrojonych grzybów
1/4 szklanki mąki
szczypta pieprzu
1 szklanka mleka
1/4 szklanki startego sera gruyere
4 łyżki roztopionego masła do polania naleśników .
Ciasto: 2 jajka
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 łyżeczka suszonego szczypiorku
1 szklanka mleka .
Naleśniki z paluszkami krabowymi i grzybami - sposób przygotowania: Paluszki krabowe rozmrażamy, kroimy na małe kawałki i odstawiamy. Masło topimy i przesmażamy na nim cebulę z grzybami (około 3-5 min) - aż sos wyparuje. Mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy mąkę i, wciąż trzymając na małym ogniu, powoli wlewamy mleko. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Teraz dodajemy paluszki krabowe i odstawiamy. Przygotowujemy ciasto. Do głębokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól i zioła, a następnie mleko. Ubijamy trzepaczką na gładką masę, chłodzimy 2 godz. w lodówce. Następnie smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej i lekko posmarowanej oliwą patelni. Na każdy naleśnik nakładamy 3 łyżki farszu. Naleśniki składamy w rożki i układamy w naczyniu do pieczenia. Polewamy stopionym masłem i posypujemy startym serem. Pieczemy 5-8 min w temp. 220C
Naleśniki Czekoladowe: przepis na Czekoladowy Afrodyzjak
Naleśnik maślany
Naleśniki ze szpinakiem, łososiem wędzonym i dipem ziołowym
Szczęśliwy naleśnik z krewetkami
Naleśnikowa fantazja
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/27104829/nalesniki z paluszkami krabowymi i grzybami/p