Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Apetyczne inspiracje'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Apetyczna frittata z warzywnym ratatuj - składniki:4
jajka kurze1
papryka żółta2
cukinie małe1 op.
serka kremowego1 mały pęczek
szczypiorkugarść listków
szpinaku1
cebula1 łyżeczka
ziół prowansalskichkilka
pomidorkówsól do smaku
pieprz do smaku2 łyżki
oliwy do smażenia
masło do posmarowania blachyApetyczna frittata z warzywnym ratatuj - sposób przygotowania:
Celulę drobno siekamy i podsmażamy na
oliwie, następnie dodajemy
paprykę pokrojoną w małe paski. Po kilku minutach (4-5 min.) smażenia dodajemy
cukinię pokrojoną w grubą kostkę, smażymy jeszcze 5 minut i dodajemy
pomidorki pokrojone na połówki, smażymy jeszcze wszystko razem około 3 minut i odstawiamy do przestygnięcia. Doprawiamy warzywa
solą,
pieprzem i
ziołami prowansalskimi, odstawiamy do wystudzenia. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Jajka rotrzepujemy z kremowym
serkiem, zostawiając kilka łyżeczek na wierzch, dodajemy warzywa z patelni, posiekany
szczypiorek i listki
szpinaku, mieszamy i wlewamy do formy posmarowanej
masłem, na wierzchu rozkładamy pozostawiony wcześniej
serek. Pieczemy 25 minut. Następnie kroimy i podajemy!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu