Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Szy

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia australijska,kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)100 g
mąki pszennej3-4 łyżeczki
proszku do pieczeniasporo mielonego
cynamonuszczypta
soliłyżka
cukrukopiasta łyżka
płatków owsianych (górskich)szklanka
maślanki1
jajko20 g
masłaPlacuszki owsiane z
wiśniami i
jogurtem greckim - sposób przygotowania: Przesiejcie
mąkę przez sito do miski i dodajcie pozostałe sypkie składniki. Wszystko dokładnie wymieszajcie, a następnie dodajcie roztrzepane
jajko oraz
maślankę. Dokładnie mieszajcie, do momentu aż powstanie gładkie ciasto. Na patelni rozpuśćcie
masło, przelejcie je do ciasta, zamieszajcie i na chwilę odstawcie. W międzyczasie, rozgrzejcie natłuszczoną patelnię. Smażcie placki, aż się ładnie zrumienią, co powinno zająć ok. 2-3 minut na każdą stronę. Kiedy będą gotowe, ułóżcie je w stosik, udekorujcie
wiśniami i podawajcie z porcją
jogurtu greckiego albo gęstego
twarożku.Prosty sposób na domowy
jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu