Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor http://alemanka.blogspot.com/

Czas przygotowania: do 30 minutŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1/2 szklanki
maślanki1/2 szklanki
płatków owsianych1 szklanka
mąki (pół na pół pszenna i orkiszowa)40 g roztopionego
masła2
jajka1/2 szklanki
cukru nierafinowanego zmielonego na puderskórka z jednej
cytrynypłaska łyżeczka
sody oczyszczonej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenianiecała szklanka
malinOrkiszowe muffiny z owsianką i
malinami - sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalewamy
maślanką i czekamy aż zmiękną. W jednej misce mieszamy
jajka, owsiankę, skórkę otartą z
cytryny oraz
masło, w drugiej
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia oraz
sodę. Łączymy ze sobą zawartość obu misek. Wykładamy po łyżce ciasta do każdej foremki, układamy po kilka
malin i przykrywamy kolejną łyżką ciasta, tak by całość sięgała do 3/4 wysokości foremki.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C około 30 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić lekko w formie, a następnie przełożyć na kratkę.Marsowe Muffiny z
jabłkami.na orkiszowe muffiny z owsianką i
malinami oraz muffinki z
morelami i
żurawinami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu