Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor http://alemanka.blogspot.com/Czas przygotowania: do 30 minutŚrednia ocena potrawyOceń przepis (16 głosów)150 ml mleka kokosowego100 g mąki orkiszowej2 małe jajka25 g brązowego cukru nierafinowanego2 łyżeczki mielonego kardamonuszczypta soli25 g wiórków kokosowych1 świeże miękkie mango1/2 łyżeczki sody oczyszczonejKokosowe placuszki z mango - sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem, dodać mleko kokosowe, kardamonsólmąkę, sodę i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać, gdyby ciasto wyszło zbyt gęste dodać wody. Mango pokroić w kostkę i dodać do ciasta, zamieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni na małym ogniu. Podawać polane miodem i posypane wiórkami kokosowymi, lub sosem wykonanym z jogurtu, mleka kokosowego i miodu.Jak jeść mango?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu