Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)Naleśniki
kokosowe - składniki:400 ml
mleka kokosowego niesłodzonego3
jajka3 łyżki
cukru pudru + 1/4 do posypania3/4 łyżeczki mielonego
kardamonuszczypta
soli170 g
mąki1/2 szkl.
wiórków kokosowych tłuszcz do smażenia1 łyżka
masła2 świeże
mangoNaleśniki
kokosowe - sposób przygotowania: W misce wymieszać dokładnie:
mleko kokosowe,
jajka, 3 łyżki
cukru pudru,
sól. Dodać
mąkę i
wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać. Smażyć naleśniki. Składać je w ?chusteczkę", ułożyć na talerzu, posypać 'wiórkami'
masła (aby się rozpuściło), posypać
cukrem pudrem, podawać z cząstkami
mangoJak przygotować idealne naleśniki?
Żurawiny na słodko i na słono

. Kwiaty zdobiące niskie krzaczki przypominały im swoim kształtem głowy żurawi - dlatego nazwali roślinę "
Crane Berry" - "
Żurawimi jagodami". Z czasem pierwotna nazwa przekształciła się w używaną dzisiaj formę: "cranberry". Naleśniki
kokosowe z egzotycznymi
owocami (na 4Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu