Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (29 głosów)3
jajka20 dag
brązowego cukru1 szklanka
mleka kokosowego1/4 łyżeczki
soliwiórki
czekoladowe lub mielone
orzechy do posypania
Śmietana kokosowa:1 szklanka
mleka kokosowegopo 1 łyżce
mąki ziemniaczanej i pszennej (lub ryżowej)2-3 łyżki
cukruPudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - sposób przygotowania:
Jajka utrzyj mikserem z
cukrem,
mlekiem kokosowym i
solą. Wlej do 6 żaroodpornych foremek, wstaw do kuchenki mikrofalowej (600 W) lub ustaw na blasze napełnionej
wodą i wsuń do piekarnika nagrzanego do temp. 160°C. Zapiekaj w kuchence 20-30 minut (w zależności od wielkości foremek), a w piekarniku 45-50 minut. Zrób
śmietanę: składniki zmiksuj, gotuj minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź, udekoruj
pudding. Posyp
czekoladą lub
orzechami.To jest ulubiony przepis ameluni, zielona_bula
orzechów sprawia, że
pudding jest jeszcze smaczniejszy.
Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi : 3
jajka 20 dag
brązowego cukru 1 szklanka
mleka kokosowego 1/4 łyżeczki
soli wiórki
czekoladowe lub mielone
orzechy do posypania
Śmietana kokosowa: 1 szklanka
mleka kokosowego po 1 łyżce
mąkiMleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni

(Lawendowy Dom) Aromatyczna
kasza jaglana z
mlekiem kokosowym i
owocami Połączenie
czekolady i
kokosa w tym deserze doceni każdy łasuch. Jeśli wolisz coś delikatniejszego wypróbuj nasz przepis na flan
kokosowy .
Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3
jajka 20 dag
brązowego cukru 1 szklanka
mlekaEgzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

koloru różowego, oznacza to, że już zostały podgotowane. Do rondla dodaj rozmrożone
krewetki. Autor: Aneta Kosiba Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3
jajka 20 dag
brązowego cukru 1 szklanka
mleka kokosowego 1/4 łyżeczki
soli wiórki
czekoladowe lub mielone
orzechyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu