ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (29 głosów)3 jajka20 dag brązowego cukru1 szklanka mleka kokosowego1/4 łyżeczki soliwiórki czekoladowe lub mielone orzechy do posypaniaŚmietana kokosowa:1 szklanka mleka kokosowegopo 1 łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej (lub ryżowej)2-3 łyżki cukruPudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - sposób przygotowania: Jajka utrzyj mikserem z cukrem, mlekiem kokosowym i solą. Wlej do 6 żaroodpornych foremek, wstaw do kuchenki mikrofalowej (600 W) lub ustaw na blasze napełnionej wodą i wsuń do piekarnika nagrzanego do temp. 160°C. Zapiekaj w kuchence 20-30 minut (w zależności od wielkości foremek), a w piekarniku 45-50 minut. Zrób śmietanę: składniki zmiksuj, gotuj minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź, udekoruj pudding. Posyp czekoladą lub orzechami.To jest ulubiony przepis ameluni, zielona_bulaorzechów sprawia, że pudding jest jeszcze smaczniejszy. Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi : 3 jajka 20 dag brązowego cukru 1 szklanka mleka kokosowego 1/4 łyżeczki soli wiórki czekoladowe lub mielone orzechy do posypania Śmietana kokosowa: 1 szklanka mleka kokosowego po 1 łyżce mąkiMleko kokosowe - aromat orientalnej kuchni
(Lawendowy Dom) Aromatyczna kasza jaglana z mlekiem kokosowym i owocami Połączenie czekolady i kokosa w tym deserze doceni każdy łasuch. Jeśli wolisz coś delikatniejszego wypróbuj nasz przepis na flan kokosowy . Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3 jajka 20 dag brązowego cukru 1 szklanka mlekaEgzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?
koloru różowego, oznacza to, że już zostały podgotowane. Do rondla dodaj rozmrożone krewetki. Autor: Aneta Kosiba Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi 3 jajka 20 dag brązowego cukru 1 szklanka mleka kokosowego 1/4 łyżeczki soli wiórki czekoladowe lub mielone orzechyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu