ßßß Cookit - przepis na Libańska przekąska

Libańska przekąska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Spiżarnie Poniatowskich
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Libańska przekąska - składniki:
1 puszka białego groszku
4 kromki razowego chleba
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
1 szczypta papryki w proszku
sól
pieprz
1 czerwona papryka
do przybrania
Libańska przekąska - sposób przygotowania: 1.Zmiksuj w blenderze: groszek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, paprykę w proszku.
2.Pokrój chleb na małe kwadraty oraz podpiecz lekko na grillu.
3.Rozsmaruj pastę na grzankach oraz udekoruj krojoną papryką.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21449449/libanska przekaska/p