Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Spiżarnie PoniatowskichCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Libańska przekąska - składniki:1 puszka białego groszku4 kromki razowego chleba1 łyżka soku z cytryny1 łyżka oliwy z oliwek1 duży ząbek czosnku1 szczypta papryki w proszkusólpieprz1 czerwona paprykado przybraniaLibańska przekąska - sposób przygotowania: 1.Zmiksuj w blenderze: groszek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, paprykę w proszku.2.Pokrój chleb na małe kwadraty oraz podpiecz lekko na grillu.3.Rozsmaruj pastę na grzankach oraz udekoruj krojoną papryką.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu