ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Muffinki rabarbarowe - składniki:1.5 szklanki mąki0.5 szklanki brązowego cukru (mam na myśli nierafinowany)2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka sody100 ml jogurtu naturalnego100 ml mleka2 jajka50 g masła1 szklanka obranego i pokrojonego rabarbaru (ok. 2-3 łodygi)Muffinki rabarbarowe - sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka, mleko, jogurt. Wymieszać. Będzie się ważyć, ale to nic, Tak ma być. :) W drugiej misce wymieszać suche składniki. Połączyć suche i mokre. Wymieszać. Dodać rabarbar. Przełożyć do foremek. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Piec 20 min w 180'C.Łatwy przepis na muffinki czekoladoweRabarbar, czyli obcy znad Wołgi
zmniejsz ogień i gotuj, aż rabarbar stanie się miękki. Następnie zmiksuj całość na jednolitą masę. Dodaj mąkę kukurydzianą i kilka kropel czerwonego barwnika, aż otrzymasz soczyście czerwony kolor. Następnie znów zagotuj sos, po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj, aż sos zgęstnieje. Muffinki rabarbarowe