Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor poswiatka

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Muffinki
rabarbarowe - składniki:1.5 szklanki
mąki0.5 szklanki
brązowego cukru (mam na myśli nierafinowany)2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
sody100 ml
jogurtu naturalnego100 ml
mleka2
jajka50 g
masła1 szklanka obranego i pokrojonego
rabarbaru (ok. 2-3 łodygi)Muffinki
rabarbarowe - sposób przygotowania:
Masło utrzeć z
cukrem. Dodać
jajka,
mleko,
jogurt. Wymieszać. Będzie się ważyć, ale to nic, Tak ma być. :) W drugiej misce wymieszać suche składniki. Połączyć suche i mokre. Wymieszać. Dodać
rabarbar. Przełożyć do foremek. Każdą muffinkę posypać odrobiną
brązowego cukru. Piec 20 min w 180'C.Łatwy przepis na muffinki
czekoladoweRabarbar, czyli obcy znad Wołgi

zmniejsz ogień i gotuj, aż
rabarbar stanie się miękki. Następnie zmiksuj całość na jednolitą masę. Dodaj
mąkę kukurydzianą i kilka kropel czerwonego barwnika, aż otrzymasz soczyście czerwony kolor. Następnie znów zagotuj sos, po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj, aż sos zgęstnieje. Muffinki
rabarbarowe