ßßß
Składniki (na keksówkę 25 x 10 cm / 12 porcji):3 banany1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej1/3 szklanki jogurtu naturalnegomasło 50 g4 łyżki brązowego cukru2 jaja3 łyżki lnu mielonego3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonuRozgnieć banany widelcem na papkę. Stop masło. Zmiksuj na gładka masę banany, masło, jaja oraz jogurt. Dodaj cukier. W drugiej misie wymieszaj mąkę, len, sodę i cynamon. Masę bananową dokładnie połącz z mąką. Przełóż do keksówki (10 x 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Wartość Kaloryczna 16 5 kcal (1 porcja)Białko 4,5 gWęglowodany 26 , 4 gTłuszcz 5 , 4 g