Składniki na ok. 12 sztuk:75g masła250g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sodypół łyżeczki cynamonu50g wiórków kokosowych2 jajka100g brązowego cukru (jak nie mam to daję zwykły)150g jogurtu naturalnego2 bananycukier puder do posypaniamasło do posmarowania formyPiekarnik nagrzać do temp. 190 stopni Celsjusza. Zagłębienia w blaszce do muffinek posmarować tłuszczem. Masło stopić i lekko ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i kokosem (odstawić 2 łyżki wiórków na bok). Jajka rozbełtać, dodać cukier, masło oraz jogurt i dobrze wymieszać. Banany obrać, rozgnieść widelcem i wymieszać z masą jajeczną.Na masę jajeczną wyłożyć suche składniki i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć do zagłębień w blasze, posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi i piec ok. 25 min. Babeczki zostawić w formie na 5 minut, aby ciasto odpoczęło, następnie wyjąć z formy i podawać posypane cukrem pudrem.Przed pieczeniem można babeczki również posypać cynamonem i/lub cukrem kryształem.Powodzenia! ;)www.comfortfood.pl