ßßß Cookit - przepis na Domowy smalec z jabłkiem

Domowy smalec z jabłkiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor mysza_klapsiara
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (19 głosów)
750 g dobrej słoniny
250 g wędzonego boczku
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
2 kwaskowate jabłka
mielony pieprz
majeranek
Domowy smalec z jabłkiem - sposób przygotowania: Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zmielić w maszynce. Wrzucić do dużego rondla, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Dodać pokrojony w kostkę boczek i cebulę oraz pokrojony drobno czosnek, podsmażać do momentu, aż skwarki się przyrumienią. Na koniec dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Przelać do kamionkowego naczynia lub słoika. Kiedy smalec stężeje, włożyć do lodówki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19359742/domowy smalec z jablkiem/p