Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mysza_klapsiara
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)750 g dobrej
słoniny250 g
wędzonego boczku2 duże
cebule4 ząbki
czosnku2 kwaskowate
jabłkamielony
pieprzmajeranekDomowy
smalec z
jabłkiem - sposób przygotowania:
Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zmielić w maszynce. Wrzucić do dużego rondla, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Dodać pokrojony w kostkę
boczek i
cebulę oraz pokrojony drobno
czosnek, podsmażać do momentu, aż skwarki się przyrumienią. Na koniec dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę
jabłka. Doprawić do smaku
majerankiem i
pieprzem. Przelać do kamionkowego naczynia lub słoika. Kiedy
smalec stężeje, włożyć do lodówki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu