Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Figi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom) - składniki:12 świeżych fig4 plastry prsuta lub prosciutto12 łyżeczek
fetymajeranekpieprzFigi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom) - sposób przygotowania: Górną część fig nacinamy na krzyż (możemy je wcześniej obrać ze skórki, wtedy jednak nie będą tak ładnie wyglądać).
Wędlinę kroimy w cieniutkie paski i mieszamy z
fetą oraz
przyprawami. Gotowym nadzieniem wypełniamy nacięcia w figach.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu