ßßß Cookit - przepis na Figi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom)

Figi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia bałkańska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Figi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom) - składniki:
12 świeżych fig
4 plastry prsuta lub prosciutto
12 łyżeczek fety
majeranek
pieprz
Figi nadziewane (smokve sa ovcijim sirom i prsutom) - sposób przygotowania: Górną część fig nacinamy na krzyż (możemy je wcześniej obrać ze skórki, wtedy jednak nie będą tak ładnie wyglądać). Wędlinę kroimy w cieniutkie paski i mieszamy z fetą oraz przyprawami. Gotowym nadzieniem wypełniamy nacięcia w figach.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601997/figi nadziewane smokve sa ovcijim sirom i prsutom/p