Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor grumko

Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)4 łyżki
cukru1 i 1 szklanki
soku pomarańczowegopół łyżeczki
cynamonu1 łyżeczki
imbiru1 łyżeczki ekstraktu
waniliowego lub
migdałowego2 łyżki
miodu4 szklanki
winogron bez pestek4 plastry
pomarańczy do przybrania
Winogrona w aromatycznym sosie - sposób przygotowania: W rondelku wymieszać
cukier,
sok pomarańczowy,
cynamon i
imbir. Gotować na małym ogniu przez 10 minut albo do momentu, aż płyn zredukuje się o 1/3. Zdjąć z ognia. Ostudzić do pokojowej temperatury. Dodać
miód i ekstrakt. Sosem zalać
winogrona, schłodzić.
Winogrona podawać polane sosem z przybraniem z plasterków
pomarańczy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu