ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)4 łyżki cukru1 i 1 szklanki soku pomarańczowegopół łyżeczki cynamonu1 łyżeczki imbiru1 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub migdałowego2 łyżki miodu4 szklanki winogron bez pestek4 plastry pomarańczy do przybraniaWinogrona w aromatycznym sosie - sposób przygotowania: W rondelku wymieszać cukier, sok pomarańczowy, cynamon i imbir. Gotować na małym ogniu przez 10 minut albo do momentu, aż płyn zredukuje się o 1/3. Zdjąć z ognia. Ostudzić do pokojowej temperatury. Dodać miód i ekstrakt. Sosem zalać winogrona, schłodzić. Winogrona podawać polane sosem z przybraniem z plasterków pomarańczy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu