Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 l
wody3
goździki4
goździkiwiększa szczypta utłuczonego
cynamonu1 łyżeczka utartego świeżego
imbiru1 łyżeczka
cukru waniliowego z prawdziwą
wanilia /nie waniliną/2 łyżki
cukru trzcinowego1/2
limonki1/2
pomarańczy1/2 szklanki świeżych lub mrożonych
malin4 łyżki
miodu lipowego lub akacjowego1 łyżeczka dobrej czarnej liściastej
herbatyZimowa
herbatka malinowa - sposób przygotowania:
Maliny posyp 2 łyżkami
cukru trzcinowego, poczekaj aż się rozmrożą i powstanie
syrop.
Limonkę i
pomarańczę dokładnie wymyj, delikatnie zetnij z nich po kilka centymetrów skórki / tylko zewnętrzną część bez tej wewnętrznej, białej zawierającej goryczkę /. Zagotuj
wodę, dodaj po kawałku skrojonej
skórki pomarańczowej i z
limonki,
goździki,
cynamon, gwiazdki
anyżu, starty
imbir,
cukier waniliowy. Gotuj na małym ogniu około 10 minut a następnie dodaj łyżeczkę listków z
herbaty, zdejmij z ognia i poczekaj 3 - 5 minut by
herbata się zaparzyła. Dodaj
maliny,
miód, sok z połowy
limonki i sok z połowy
pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszaj, przecedź i podawaj gorącą
herbatę w podgrzanych filiżankach.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu