ßßß
Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Hot Toddy - składniki:1 torebka ulubionej herbaty earl grey lub 1 łyżeczka liściastej2 kieliszki whisky1 plasterek cytryny1 łyżka miodu1 szklanka wodykora cynamonu2 goździkiHot Toddy - sposób przygotowania: W rondelku zagotować wodę z korą cynamonu oraz goździkami. Następnie zaparzyć w niej herbatę. Jeśli używasz herbaty liściastej użyj specjalnego zaparzacza lub sitka, aby napój był klarowny. Herbatę należy parzyć przez około 3 minuty. Do szklanki wlać whisky, a następnie przygotowaną herbatą zalać zawartość szklanki. Do herbaty dodać miód do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać plasterek cytryny i jeszcze raz zamieszać. Przepis pochodzi z bloga: www.smakowisko.plPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu