Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga Błaszczyk-WójcickaPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)Korzenny
sok jabłkowy - składniki:5 szkl.
Soku jabłkowego2 kawałki kory cynamonowej (po 5 cm)6
goździków1/4 łyżeczki ziarenek
kardamonu1/2
cytryny1 łyżka
miodu (niekoniecznie)Korzenny
sok jabłkowy - sposób przygotowania: Wlej sok z
przyprawami do garnka o grubym dnie. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do minimum, przykryj garnek i gotuj sok 20 minut.
Cytrynę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Tuż przed podaniem wyjmij z
napoju wszystkie
przyprawy lub po prostu przecedź go przez drobne sitko. Podawaj gorący z plasterkami
cytryny i
miodem, jeżeli wyda ci się za mało słodki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu