ßßß Cookit - przepis na Korzenny sok jabłkowy

Korzenny sok jabłkowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Błaszczyk-Wójcicka
Poziom trudności: średnie
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
Korzenny sok jabłkowy - składniki:
5 szkl. Soku jabłkowego
2 kawałki kory cynamonowej (po 5 cm)
6 goździków
1/4 łyżeczki ziarenek kardamonu
1/2 cytryny
1 łyżka miodu (niekoniecznie)
Korzenny sok jabłkowy - sposób przygotowania: Wlej sok z przyprawami do garnka o grubym dnie. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do minimum, przykryj garnek i gotuj sok 20 minut. Cytrynę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Tuż przed podaniem wyjmij z napoju wszystkie przyprawy lub po prostu przecedź go przez drobne sitko. Podawaj gorący z plasterkami cytryny i miodem, jeżeli wyda ci się za mało słodki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5501064/korzenny sok jablkowy/p