Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mysza_klapsiara

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Lemoniada rabarbarowa - składniki:3 łodygi
rabarbaru2-3 łyżki
cukru trzcinowegosok z 1/2
limonki1 l
wody mineralnej niegazowanejszczypta mielonego
imbiruLemoniada rabarbarowa - sposób przygotowania:
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do rondelka, dodać odrobinę
wody i
cukier, dusić do czasu, aż
rabarbar zmięknie i utworzy gęsty mus. Odstawić do wystygnięcia. Następnie
rabarbarowy mus przełożyć do szklanego dzbanka, dodać
wodę,
sok z limonki i
imbir, wymieszać. Jeśli chcemy lemoniadę przechować, mus
rabarbarowy z
wodą,
sokiem z limonki i
imbirem mieszamy w rondelku na wolnym ogniu. Następnie przelewamy do wyparzonych butelek, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu