ßßß Cookit - przepis na Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor mysza_klapsiara
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
Lemoniada rabarbarowa - składniki:
3 łodygi rabarbaru
2-3 łyżki cukru trzcinowego
sok z 1/2 limonki
1 l wody mineralnej niegazowanej
szczypta mielonego imbiru
Lemoniada rabarbarowa - sposób przygotowania: Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do rondelka, dodać odrobinę wody i cukier, dusić do czasu, aż rabarbar zmięknie i utworzy gęsty mus. Odstawić do wystygnięcia. Następnie rabarbarowy mus przełożyć do szklanego dzbanka, dodać wodę, sok z limonki i imbir, wymieszać. Jeśli chcemy lemoniadę przechować, mus rabarbarowy z wodą, sokiem z limonki i imbirem mieszamy w rondelku na wolnym ogniu. Następnie przelewamy do wyparzonych butelek, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19359944/lemoniada rabarbarowa/p