Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Pomarańczowa kawusia - składniki:2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki syropupomarańczowego1/4 szklanki goracej wody1/4 szklanki mleka100 ml śmietany 30%1 łyżeczka mielonego cynamonu1.5 łyżeczki cukru pudru4 łyżeczki konfitury pomarańczowej2 kostki gorzkiej czekoladyszczypta mielonego imbiruPomarańczowa kawusia - sposób przygotowania: Kawę wsyp do szklanki i zalej goracą wodą. Dolej delikatnie mleko, syroppomarańczowy i wsyp szcyptę imbiru. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i wymieszaj z konfiturą i cynamonem. Nałoż na kawę żółtą masę i posyp startą czekoladą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu