Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Piotr AdamczewskiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Sos
sardelowy - składniki:1 puszka (8 filecików)
anchois3 ugotowane na twardo
żółtka1 łyżeczka
musztardy krymskiej1 łyżeczka
oliwysok z 1/2
cytrynysólcukier pieprzSos
sardelowy - sposób przygotowania: Cztery
sardele wymoczyć w wodzie, obrać z ości, posiekać i przefasować przez sito, wraz z trzema
żółtkami ugotowanymi na twardo.
Potem utrzeć małą łyżeczkę
musztardy krymskiej z łyżeczką
oliwy i
sokiem z pół
cytryny, zmieszać razem, a w końcu dać trochę
soli,
cukru i
pieprzu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu