ßßß Cookit - przepis na Rybki w cieście

Rybki w cieście

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Rybki w cieście
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Rybki w cieście - składniki:
8 szklanek oleju
1 łyżeczka papryki (słodkiej lub ostrej - zależy; jak lubisz)
1 kg filetów z białej ryby (może być sola)
3 szklanki mąki
1 szklanka zimnej wody gazowanej (lub piwa)
sól
pieprz
Rybki w cieście - sposób przygotowania: Rozgrzej olej w garnku do temp. 190 st. C. Wymieszaj w miseczce łyżkę soli i połowę papryki. Filety rybne opłucz, osusz, pokrój w paski. Wymieszaj mąkę z pozostałą papryką, 3 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu. Dodaj wodę mineralną, mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzaj w cieście i smaż na złoty kolor (3-4 minuty). Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprósz solą paprykową z miseczki. Możesz podawać z sałatką z pomidorów i zielonej sałaty oraz białym pieczywem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601666/rybki w ciescie/p