Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor daretocook.pl

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Pyszny stir fry z marynowaną
wołowiną - składniki:200 g
polędwicy wołowejpół
paprykipół
cukinii4 cm kawałek
pora2 ząbki
czosnku5 cm kawałek
imbiru2
dymki1
papryczka chilliłyżka
sezam owy">oleju
sezam owego i kilka kropli do podania4 łyżki
sosu sojowego jasnegołyżka
oleju słonecznikowegonoodleświeża
kolendrasezamPyszny stir fry z marynowaną
wołowiną - sposób przygotowania:
Polędwicę tniemy na cieniutkie plasterki i marynujemy przez minimum godzinę z 1 startym ząbkiem
czosnku, połową startego
imbiru, 2 łyżkami
sosu sojowego i łyżką sosu
sezamowego. Noodle przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa tniemy w drobne paseczki. W woku rozgrzewamy
olej słonecznikowy, na który wrzucamy
mięso, następnie dodajemy
imbir,
czosnek,
cukinie,
chilli,
pora,
paprykę i
dymkę. Smażymy ok. 2 minuty i wlewamy
sos sojowy, gotujemy kolejną minutę i dodajemy noodle. Całość podgrzewamy ok. 30 sek. Podajemy skropione sosem
sezamowym,
sezamem i świeżą
kolendrą.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu