ßßß Cookit - przepis na Pyszny stir fry z marynowaną wołowiną

Pyszny stir fry z marynowaną wołowiną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor daretocook.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Pyszny stir fry z marynowaną wołowiną - składniki:
200 g polędwicy wołowej
pół papryki
pół cukinii
4 cm kawałek pora
2 ząbki czosnku
5 cm kawałek imbiru
2 dymki
1 papryczka chilli
łyżka sezam owy">oleju sezam owego i kilka kropli do podania
4 łyżki sosu sojowego jasnego
łyżka oleju słonecznikowego
noodle
świeża kolendra
sezam
Pyszny stir fry z marynowaną wołowiną - sposób przygotowania: Polędwicę tniemy na cieniutkie plasterki i marynujemy przez minimum godzinę z 1 startym ząbkiem czosnku, połową startego imbiru, 2 łyżkami sosu sojowego i łyżką sosu sezamowego. Noodle przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa tniemy w drobne paseczki. W woku rozgrzewamy olej słonecznikowy, na który wrzucamy mięso, następnie dodajemy imbir, czosnek, cukinie, chilli, pora, paprykę i dymkę. Smażymy ok. 2 minuty i wlewamy sos sojowy, gotujemy kolejną minutę i dodajemy noodle. Całość podgrzewamy ok. 30 sek. Podajemy skropione sosem sezamowym, sezamem i świeżą kolendrą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163698544/pyszny stir fry z marynowana wolowina/p