Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor daretocook.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia japońska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
filet ok. 200 g
łososia200 g
makaronu sobagarść
szpinakudymkałyżka
sezamucytrynałyżka
olejuMARYNATA:
4 łyżki pasty miso
3 łyżki
sosu sojowego jasnego2 łyżki
octu ryżowego1 łyżeczka startego
imbiru2 łyżki
wodyMakaron soba z
łososiem marynowanym w miso - sposób przygotowania:
Łososia tniemy na ok. 2 cm paski i marynujemy minimum 2 godziny, najlepiej całą noc.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. W woku rozgrzewamy
olej i wrzucamy kawałki
łososia wyjęte z marynaty, smażymy ok. 4 minuty.
Łososia wykładamy na ciepły talerz. Do woka wkładamy odsączony
makaron i dodajemy pozostałą marynatę. Smażymy 2 minuty i dorzucamy
szpinak i pociętą w kawałki
dymkę, kiedy liście
szpinaku pod wpływem ciepła zaczną więdnąć wkładamy
makaron na talerz, na wierzchu układamy
rybę i całość posypujemy
sezamem.
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu