Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka Kręglicka

fot. Arkadiusz Ścichocki, stylizacja Zuzanna WiciejowskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 łyżki
oleju1/2
cebuli pokrojonej w piórka2 posiekane ząbki
czosnku1
marchew pokrojona w plastry1/2
kalafiora podzielonego na różyczki1.5 szklanki
ciecierzycy gotowanej lub z puszki2 garście liści
szpinaku2 łyżki pasty red
curry1.5 szklanki (puszka)
mleka kokosowegonać
kolendryCzerwone
curry z warzywami - sposób przygotowania: Rozgrzać
olej, zeszklić
cebulę i
czosnek, dodać
marchew i
kalafiora. Smażyć, mieszając, aż zaczną mięknąć. Dodać czerwoną pastę
curry, dobrze wymieszać, można dolać trochę
wody. Wlać
mleko kokosowe, zagotować. Dodać
ciecierzycę i
szpinak, uzupełnić
przyprawy. Pogotować chwilę, aby sos zgęstniał. Można dodatkowo zagęścić
masłem z
orzeszków ziemnych. Gotowe danie posypać nacią
kolendry, podawać z
białym ryżem.Jak zrobić
sałatkę curry z
kurczakiemTajska pasta
curry
przechodzą z pokolenia na pokolenie. Z taką książeczką wybór menu na jutrzejszy obiad byłby oczywisty. Czerwone
curry z warzywami 4 łyżki
oleju 1/2
cebuli pokrojonej w piórka 2 posiekane ząbki
czosnku 1
marchew pokrojona w plastry 1/2
kalafiora podzielonego na różyczki 1,5 szklanki
ciecierzycy gotowanej lubJak najwięcej warzyw - obiady z wakacyjnych zakątków

przez 50 minut. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Te warzywa brzmią swojsko, a może wręcz pospolicie, dopóki nie dodasz do nich pasty
curry i
mleka kokosowego. Ostatecznie, dzieło wieńczy
kolendra - charakterystyczna dla kuchni indyjskiej. Czerwone
curry z warzywami 4 łyżki
oleju 1/2
cebuli pokrojonej wDania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata
kolendrą. Czerwone
curry z warzywami 4 łyżki
oleju 1/2
cebuli pokrojonej w piórka 2 posiekane ząbki
czosnku 1
marchew pokrojona w plastry 1/2
kalafiora podzielonego na różyczki 1.5 szklanki
ciecierzycy gotowanej lub z puszki 2 garście liści
szpinaku 2 łyżki pasty red
curry 1.5 szklanki (puszka