ßßß Cookit - przepis na Czerwone curry z warzywami

Czerwone curry z warzywami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
fot. Arkadiusz Ścichocki, stylizacja Zuzanna Wiciejowska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 łyżki oleju
1/2 cebuli pokrojonej w piórka
2 posiekane ząbki czosnku
1 marchew pokrojona w plastry
1/2 kalafiora podzielonego na różyczki
1.5 szklanki ciecierzycy gotowanej lub z puszki
2 garście liści szpinaku
2 łyżki pasty red curry
1.5 szklanki (puszka) mleka kokosowego
nać kolendry
Czerwone curry z warzywami - sposób przygotowania: Rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchew i kalafiora. Smażyć, mieszając, aż zaczną mięknąć. Dodać czerwoną pastę curry, dobrze wymieszać, można dolać trochę wody. Wlać mleko kokosowe, zagotować. Dodać ciecierzycę i szpinak, uzupełnić przyprawy. Pogotować chwilę, aby sos zgęstniał. Można dodatkowo zagęścić masłem z orzeszków ziemnych. Gotowe danie posypać nacią kolendry, podawać z białym ryżem.
Jak zrobić sałatkę curry z kurczakiem
Tajska pasta curry
przechodzą z pokolenia na pokolenie. Z taką książeczką wybór menu na jutrzejszy obiad byłby oczywisty. Czerwone curry z warzywami 4 łyżki oleju 1/2 cebuli pokrojonej w piórka 2 posiekane ząbki czosnku 1 marchew pokrojona w plastry 1/2 kalafiora podzielonego na różyczki 1,5 szklanki ciecierzycy gotowanej lub
Jak najwięcej warzyw - obiady z wakacyjnych zakątków
przez 50 minut. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Te warzywa brzmią swojsko, a może wręcz pospolicie, dopóki nie dodasz do nich pasty curry i mleka kokosowego. Ostatecznie, dzieło wieńczy kolendra - charakterystyczna dla kuchni indyjskiej. Czerwone curry z warzywami 4 łyżki oleju 1/2 cebuli pokrojonej w
Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata
kolendrą. Czerwone curry z warzywami 4 łyżki oleju 1/2 cebuli pokrojonej w piórka 2 posiekane ząbki czosnku 1 marchew pokrojona w plastry 1/2 kalafiora podzielonego na różyczki 1.5 szklanki ciecierzycy gotowanej lub z puszki 2 garście liści szpinaku 2 łyżki pasty red curry 1.5 szklanki (puszka
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/161238495/czerwone curry z warzywami/p